Via Delicia - meruňkový džem 175g
Vyzrálé moravské meruňky jsou ideální surovinou na výrobu džemů. Šetrným vařením se podařilo částečně zachovat kousky meruněk.
Složení: meruňky odpeckované (Prunus armeniaca), cukr, želírující látka - pektin
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Džemy |
|---|---|
| Hmotnost: | 0.175 kg |
| EAN: | 8594177910535 |
| Hlavní kategorie: | Džemy |
| Značka: | Via Delicia |
| Země původu: | Česká republika |
| Příchuť: | Meruňka |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Luxusní, samostatně balené pralinky v podobě čokoládových lahviček s krémovou likérovou náplní.
Podobné produkty
Džem má typickou chuť jeřabin s mírnou hořkostí připomínající pomerančovou kůru. Plody jsou před vařením pasírovány, takže v marmeládě nezůstávají žádné slupky ani zrníčka.
Ano, čtete dobře. Smrkové výhonky jsou skutečně základem tohoto neobvyklého džemu s příjemně pryskyřičnou vůní a chutí. Smrkové výhonky se tradičně používaly na přípravu sirupu a čaje, ve Via Delicia ovšem posunuli jejich využití dál. Džem je zvláště vhodný ke grilovaným masům.
Špendlíkový džem v sobě ukrývá jemnou chuť podobnou mirabelkám, ale zároveň ostřejší kyselinky pocházející z planého ovoce.
Borůvky na tento džem pochází z Jeseníků, kde dozrávají postupně od nížin po hřebenové partie. Mají typickou, velmi silnou ovocnou chuť. Borůvkový džem je skutečnou delikatesou, nejlepší na krajíc chleba s máslem. A co teprve, když se rozmíchá v domácím hustém jogurtu!
Červený rybíz byl pro svojí výraznou chuť, krásnou barvu a velký obsah pektinů vždy nepostradatelným ovocem pro výrobu šťáv, marmelád a želé. Proto pár keříků nikdy nechybělo u žádné chalupy. Marmeláda z červeného rybízu je navíc snad tou nejlepší pro lepení vánočního cukroví.
Oproti povidlům se tento švestkový džem vaří mnohem kratší dobu, proto v něm ucítíte svěží chuť ovoce, obohacené badyánem, hřebíčkem a skořicí. Vyzkoušejte na koláč, do dortů, medovníků, na lokše a škubánky. Pokud máte rádi kapra načerno, může vám tento džem posloužit jako výborný základ omáčky.
Tento džem je pro někoho možná trochu neobvyklý, tím ale lépe. Rakytník plodí malé oranžové bobule, které jsou plné vitamínů. Obsahují tolik prospěšných látek, že by bylo škoda neproměnit je v lahodný džem.
Šípková marmeláda se tradičně používala na mazání na chleba, k lepení vánočního cukroví a samozřejmě na přípravu šípkové omáčky. Skvělá je také v kombinaci se sýry, především s čerstvým kozím sýrem.
Jablka se pečou v předehřáté troubě, až změknou a chytí tu správnou zkaramelizovanou vůni. Přidává se voňavé koření a hlavně máslový karamel připravovaný z cukru a čerstvého másla.
Ostružinový džem se vyrábí z celých plodů. Jeho přípravu zkracuje firma Via Delicia na minimum, aby se co nejvíce zachovala přírodní chuť plodů, i jejich cenné látky a vitamíny. Ostružiny jsou totiž mimo jiné známé pro svůj velký obsah antioxidantů.