Ca' Di Rajo Extra Dry Doc 0,75L, 11%
Vinařství Ca' Di Rajo bylo založeno roku 2005 rodinou Cecchetto. Nachází se v panství středověké vesnice, která celou značku zasazuje do fascinujícího historického kontextu. Při výrobě šumivých vín nejvyšší kvality využívá Ca' Di Rajo těch nejinovativnějších vinařských technologií.
Prosecco má světle slámově žlutou barvu se zelenkavými odlesky. Vůně je plná květin, jablek, hrušek, banánu a ananasu. Chuť je vyvážená, s plným ovocným závěrem. Zbytkový cukr: 17 g/l.
Doplňkové parametry
| Kategorie: | Prosecco |
|---|---|
| Hmotnost: | 1.425 kg |
| EAN: | 8034097960109 |
| Hlavní kategorie: | Prosecco |
| Značka: | Ca' di Rajo |
| Země původu: | Itálie |
| Cukernatost vína: | Polosladké |
| Stupeň lihovitosti: | 0 až 20% |
| Velikost lahve: | Standardní lahve |
| Obsah alkoholu: | 11% |
| Objem: | 0,75L |
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Originální český aperitiv vyrobený z vína, grapefruitu a rodinného tajemství. Má sladkou podmanivou chuť ovoce s příjemnou grepovou hořkostí v závěru a šťavnatou kyselinku.
Podobné produkty
Vinařství Bepin de Eto dbá na vysokou, nekompromisní a precizní kvalitu všech svých výrobků. Vysoké závazky kvality se odráží jak ve skvěle technologicky zvládnutých šumivých vínech, tak v originálním a úchvatném balení.
Carlo Gancia se narodil roku 1829 v obci Narzole v oblasti italského Piemontu. V polovině 19. století, kdy byla výroba perlivých vín v Itálii jen fantazií, se devatenáctiletý Carlo rozhodl přeměnit sen v realitu a vycestoval do Francie, aby se seznámil a inspiroval víny za Alpami. Ve Francii strávil 2 roky.
Vinařskou tradici rodiny Corvezzo započal na začátku 20. století Guiseppe na úrodných vinicích mezi vesnicemi Cessalto a Motta di Livenza. Jeho vnuci v 70. letech rozšířili obdělávanou plochu na 140 hektarů. Renzo byl průkopníkem v oblasti udržitelné výroby vín. V té době zavedl integrovanou ochranu proti škůdcům, aby omezil používání pesticidů.
Farma Luca Ricci je z Collalto di Susegana. Vede jí Federico Ricci, syn Lucy, který farmu na konci 90. let založil. Na samém začátku byla hlavním cílem produkce červených vín. Poptávka po kvalitním proseccu je však podnítila k doplnění portfolia.
Jemné šumivé víno s ikonickým vzhledem – nejen díky třpytivému zlatému designu láhve, ale také díky své kvalitě a původu. Pochází z proslulé vinařské oblasti Veneto v severovýchodní Itálii a je vyrobeno ze 100% hroznů Glera
Vinařství rodiny Codello sahá do roku 1930, ale první viněta s názvem Roccat byla vytištěna v roce 1990, kdy bylo znovuobnoveno. Šest hektarů vinic se nachází v oblasti Valdobbiadene v nadmořské výšce 200m n.m., na bohatém terénu. Prořezávání a sklizeň jsou prováděny výhradně ručně. Vinařství plně respektuje životní prostředí a pro veškerý chod používá udržitelné energie.
Vše začalo roku 1942, kdy Aldo zdědil po svém otci "Col del Lupo", kopec pokrytý vinicemi a malým domkem s dechberoucím výhledem. Dnes se o vinařství stará jeho dcera Diana a synovci Marco a Giulia, se stejnou úctou a smyslem pro zodpovědnost.
Vinařství rodiny Codello sahá do roku 1930, ale první viněta s názvem Roccat byla vytištěna v roce 1990, kdy bylo znovuobnoveno. Šest hektarů vinic se nachází v oblasti Valdobbiadene v nadmořské výšce 200m n.m., na bohatém terénu. Prořezávání a sklizeň jsou prováděny výhradně ručně. Vinařství plně respektuje životní prostředí a pro veškerý chod používá udržitelné energie.
Vinařskou tradici rodiny Corvezzo započal na začátku 20. století Guiseppe na úrodných vinicích mezi vesnicemi Cessalto a Motta di Livenza. Dnes se vinařství soustředí na produkci organických šumivých vín a na pěstování hroznů bez použití pesticidů, herbicidů a syntetických hnojiv.
Sběr hroznů probíhá pouze ručně a následná výroba a proces vinifikace jsou důsledně kontrolovány. Právě díky ruční sklizni a nižším teplotám mají vína nízký obsah síry a do budoucna si vinařství klade za cíl siřičitany ještě více omezit.