Bosca Five Stars 0,75L, 11%
Bosca Five Stars je příjemné, jemně šumivé víno. Vyvážené, zakulacené a elegantní. Je velmi aromatické a ovocné. Hodí se jako aperitiv či uvítací nápoj při výjimečných událostech.
Bosca Five Stars je elegantní a velkorysé prosecco se skvěle vyváženou chutí. Hrozny pro jeho výrobu jsou vybírány s přísnou pečlivostí a jejich šetrné lisování a kvašení probíhá při řízených teplotách. Jedná se o příjemné, čerstvé, ovocné, aromatické, zakulacené a jemně šumivé víno, které je vhodné jako aperitiv či uvítací nápoj při výjimečných událostech. Ideálně se hodí k předkrmům, delikatesám a jednoduchým salátům, stejně tak je vynikající k rybám a korýšům. 85 % hroznů pro výrobu tohoto prosecca pochází z proslulého italského vinařského regionu Veneto.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Pouze registrovaní uživatelé mohou vkládat hodnocení. Prosím přihlaste se nebo se registrujte.
Buďte první, kdo napíše příspěvek k této položce.
Související produkty
Originální český aperitiv vyrobený z vína, grapefruitu a rodinného tajemství. Má sladkou podmanivou chuť ovoce s příjemnou grepovou hořkostí v závěru a šťavnatou kyselinku.
Podobné produkty
Vše začalo roku 1942, kdy Aldo zdědil po svém otci "Col del Lupo", kopec pokrytý vinicemi a malým domkem s dechberoucím výhledem. Dnes se o vinařství stará jeho dcera Diana a synovci Marco a Giulia, se stejnou úctou a smyslem pro zodpovědnost.
Vinařství rodiny Codello sahá do roku 1930, ale první viněta s názvem Roccat byla vytištěna v roce 1990, kdy bylo znovuobnoveno. Šest hektarů vinic se nachází v oblasti Valdobbiadene v nadmořské výšce 200m n.m., na bohatém terénu. Prořezávání a sklizeň jsou prováděny výhradně ručně. Vinařství plně respektuje životní prostředí a pro veškerý chod používá udržitelné energie.
Historie vinařství sahá do počátku roku 1900, kdy Giovanni Bedin začal pěstovat vlastní vinnou révu. Jeho syn, Giacomo Bedin, zdědil otcovu vášeň pro zemi a roku 1948 koupil statek v Cornudě. Zde, v úrodných kopcích, zasadil první vinice a předal je zase svému synu Giovannimu.
Vinařskou tradici rodiny Corvezzo započal na začátku 20. století Guiseppe na úrodných vinicích mezi vesnicemi Cessalto a Motta di Livenza. Jeho vnuci v 70. letech rozšířili obdělávanou plochu na 140 hektarů. Renzo byl průkopníkem v oblasti udržitelné výroby vín. V té době zavedl integrovanou ochranu proti škůdcům, aby omezil používání pesticidů.
Vinařství Ca' di Rajo bylo založeno roku 2005 rodinou Cecchetto. Využívají nejinovativnější vinařské technologie a její moderní zařízení umístěny ve fascinujícím historickém kontextu, v panství ve středověké vesnici. Vinařství se zaměřuje jak na výrobu šumivých, tak i tichých vín té nejvyšší kvality.
Aroma je plné jablek a hrušek s exotickými tóny liči a bílých broskví, které doplňují kulaté tóny medu a máty. Chut je bohatá, pevná a harmonická chuť s dlouhou dochutí.
Sběr hroznů probíhá pouze ručně a následná výroba a proces vinifikace jsou důsledně kontrolovány. Právě díky ruční sklizni a nízkým teplotám mají vína nízký obsah síry a do budoucna si vinařství klade za cíl siřičitany ještě více omezit.
Historie sahá do počátku roku 1900, kdy Giovanni Bedin začal pěstovat vlastní vinnou révu. Jeho syn Giacomo Bedin, zdědil otcovu vášeň pro zemi a roku 1948 koupil statek v Cornudě. Zde, v úrodných kopcích, zasadil první vinice a předal je zase svému synu Giovannimu.
Dárkový set ikonického Bottega brut prosecca se dvěma skleničkami Bottega.