Nápoje, Strana 17
Stránka 17 z 136 -
2704 položek celkem
Vzdává hold Kolumbově lodi Santa Maria La Galante, na které objevil St. Croix Západní Indii. Tato limitovaná edice, mistrovsky vytvořená mistrem palírníkem A.H. Riise, kombinuje vynikající destiláty ze Západní Indie a Střední Ameriky.
Ze starých, pečlivě vypálených sudů po bourbonu vzniká mimořádná směs "Non Plus Ultra". Použitý sudy procházejí delším procesem zuhelnatění, který umožňuje směsi proniknout do dříve nedotčených vrstev dřeva.
Vinařství bylo založeno roku 1922. Sergio Nardin předal své zkušenosti a vášeň svým synům, Paolovi, enologovi, který sleduje produkci, a Pietrovi, který koordinuje obchodní aspekt. Révu pěstují na více než 200 hektarech vinic a vedle prosecca se věnují i výrobě bílého a červeného vína.
Nani Rizzi Brut je plné ovocného aroma s tóny květů akátu a okvětních lístků růží. Chuť je plná, svěží a šťavnatá, s dlouhou dochutí. Prosecca z vinařství Nani Rizzi se historicky vyrábí pouze z hroznů pocházejících ze strmých vinic kopců Guia.
Sběr hroznů probíhá pouze ručně a následná výroba a proces vinifikace jsou důsledně kontrolovány. Právě díky ruční sklizni a nižším teplotám mají vína nízký obsah síry a do budoucna si vinařství klade za cíl siřičitany ještě více omezit.
Vinařství Ca' Di Rajo bylo založeno roku 2005 rodinou Cecchetto. Nachází se v panství středověké vesnice, která celou značku zasazuje do fascinujícího historického kontextu. Při výrobě šumivých vín nejvyšší kvality využívá Ca' Di Rajo těch nejinovativnějších vinařských technologií.
Láska k zemi a dobrému vínu byla vždy součástí rodiny Tombacco, která stojí za tímto výjimečným proseccem. Anno Domini DOC má lehké ovocné aroma s výrazným tónem jablek a sušší svěží chuť.
Quinta do Infantado Porto (5 x 0,05 l) je mini ochutnávkovou sadou pro sběratele. Obsahuje pět různých druhů portských vín: Ruby, Dry, White, Tawny, Special Reserve a Reserve z malého portugalského vinařství s malosériovou produkcí.
Krásné růžové portské je vyrobeno výhradně z nakrájených hroznů, fermentovaných při nízké teplotě, aby se zachovaly jemné čerstvé ovocné chuti.
10leté portské Burmester Tawny Porto je zářivé víno s neuvěřitelně měkkým aroma. Každého po přičichnutí přitáhne vůně malinové marmelády, ke které se přidává med, ořechové tóny a doteky kůže. Víno je sladké, se sametovou texturou a chutná jako ořechový koláč.
Žufánek Višňovka je přírodní, lahodný, nasládlý likér s 20% obsahem alkoholu. Ovocný charakter se získává louhováním černých višní ve velmi jemném lihu s přídavkem koření. Díky tomu chuťově přechází do portského buketu.
Žufánek Meruňkovica se pálí z těch nejlepších meruněk s BIO certifikátem z Velkopavlovické oblasti. Trojnásobná destilace a nejlepší ovoce zaručuje jedinečný chuťový zážitek. Vůně vám bude připomínat meruňkovou marmeládu od babičky.
Kdoulovice je poměrně netradiční a vzácný ovocný destilát, který dokazuje, že i z poměrně nevzhledných plodů lze pomocí destilace stvořit něco krásného. U Žufánků mění kdoule na výbornou pálenku, v jejíž chuti jsou cítit hrušky, jablka i citronové tóny.
Žufánek Jablkovica (neboli kalvádos) je kvalitní pálenka vyrobená výhradně z českých jablek odrůdy Rubín a Melodie. Poctivá výroba a využití těch nejlepších surovin daly vzniknout velice dobré jablečné pálence s charakteristickou vůní.
Další archivní produkt z rodiny Žufánků. Tato pálenka zraje v dubových sudech, díky kterým získává vanilkový tón a nasládlou chuť sušených hrušek.
Je napěchována vitamíny a tříslovinami. Domorodé kmeny používaly arónii jako lék proti nachlazení. Zároveň se jedná o jeden z nejúčinnějších antioxidantů. Likér je vyvážený, nikdy se nekalí a láká k ochutnání dalšího doušku. Dochuť sladkých mandlí je cítit lehce v závěru a je skutečným potěšením pro vaše patro.
Horňácká jednodruhová slivovice z odrůdy Durancií rostoucích pouze na svazích kolem Kuželova a Malé Vrbky. Vyrobena tradiční dvojitou destilací v měděných kotlích na živém ohni rodinného lihovaru.
Ovoce pochází od dobře prověřených pěstitelů. Důraz je kladen zejména na proces fermentace a následnou troj až čtyřnásobnou destilaci. Vizí je výroba vysoce kvalitních, lahodných a také netradičních destilátů, které neobsahují žádná přidaná barviva, aromata či dochucovadla. V popředí výrobků stojí čistá chuť kvalitního ovoce.
Ovocná specialita Baron Hildprandt ze Zralých Malin byla vyrobena z kvalitního jihočeského ovoce. Vzniká kombinací 3x destilovaného a rok stařeného destilátu, lihu, vody a extraktu ze sušeného ovoce. Objevte tento skvost z historické palírny v Blatné.