V kategorii šampaňské, víno a pivo sdružujeme naši kompletní nabídku vín a piv. Naleznete zde zejména bohatý výběr tichých a fortifikovaných vín včetně šampaňského a šumivých vín.
Červené polosladké víno s vůní bobulí, ostružin, jahod a malin.
Vinařství Ca' di Rajo bylo založeno roku 2005 rodinou Cecchetto. Využívají nejinovativnější vinařské technologie a její moderní zařízení umístěny ve fascinujícím historickém kontextu, v panství ve středověké vesnici. Vinařství se zaměřuje jak na výrobu šumivých, tak i tichých vín té nejvyšší...
Vinařskou tradici rodiny Corvezzo započal na začátku 20. století Guiseppe na úrodných vinicích mezi vesnicemi Cessalto a Motta di Livenza. Jeho vnuci v 70. letech rozšířili obdělávanou plochu na 140 hektarů. Renzo byl průkopníkem v oblasti udržitelné výroby vín. V té době zavedl integrovanou...
Vinařství rodiny Codello sahá do roku 1930, ale první viněta s názvem Roccat byla vytištěna v roce 1990, kdy bylo znovuobnoveno. Šest hektarů vinic se nachází v oblasti Valdobbiadene v nadmořské výšce 200m n.m., na bohatém terénu. Prořezávání a sklizeň jsou prováděny výhradně ručně. Vinařství...
Velmi plné, aromatické, lehce kořenité víno s nižší kyselinkou, dlouhotrvající chutí a krásným aroma sladkých mandarinek. Doporučujeme ke kořeněným pokrmům asijské kuchyně, sladkým úpravám kuřecího masa, sýrům s modrou plísní, ale i ke sladkým dezertům a moučníkům.
Zraje 24 měsíců, z toho minimálně 9 měsíců před lahvováním v sudech.
Intenzivní aroma zralého červeného ovoce a koření. V chuti je hladké a pěkně vyvážené. Doporučujeme podávat ke grilovanému masu nebo těstovinám.
Slámově žluté víno s ovocnou vůní. Doporučujeme podávat k libovým předkrmům a rybám.
Quinta do Infantado Porto (5 x 0,05 l) je mini ochutnávkovou sadou pro sběratele. Obsahuje pět různých druhů portských vín: Ruby, Dry, White, Tawny, Special Reserve a Reserve z malého portugalského vinařství s malosériovou produkcí.
Plné, kořenité suché bílé víno s přívlastkem. Má nezaměnitelně intenzivní aroma černého rybízu, bezu a vyzrálého angreštu. Hrozny pochází z vinařské oblasti Morava, slovácké podoblasti, z obce Hovorany a trati Staré hory.
Svojí oranžovou vinětou je toto víno známé po celém světě. Typické, dokonale vyvážené šampaňské tvarované Pinot Noir, doplněné o chardonnay a ucelený Pinot Meunier.
Ve vůni a chuti je cítit červené ovoce, třešně, maliny a červený rybíz. V chuti je cítit tříslovina se švestkovým džemem.
Hrozny Primitivo a Susumaniello pocházejí z vinic v Salentu. Kvašení probíhá při kontrolované teplotě 25-28 °C po dobu 10 dnů.
Výrazná vůně tropického ovoce, s decentní stopou lískového oříšku. V chuti široké a harmonické, s pevnou kyselinkou a sametovou dochutí.
Charakter vína určuje již poloha samotné vinice na výrazném jižním svahu, která dává vínům potenciál zrání.
Historie vinařství sahá do roku 1900, kdy Giovanni Bedin začal pěstovat vlastní vinnou révu. Bedin Extra Dry má slámově žlutou barvu s ovocnou a květinovou vůní. Chuť je elegantní a osvěžující.
Vinařství Bepin de Eto dbá na vysokou, nekompromisní a precizní kvalitu všech svých výrobků. Vysoké závazky kvality se odráží jak ve skvěle technologicky zvládnutých šumivých vínech, tak v originálním a úchvatném balení.
Vše začalo roku 1942, kdy Aldo zdědil po svém otci "Col del Lupo", kopec pokrytý vinicemi a malým domkem s dechberoucím výhledem. Dnes se o vinařství stará jeho dcera Diana a synovci Marco a Giulia, se stejnou úctou a smyslem pro zodpovědnost.
Sběr hroznů probíhá pouze ručně a následná výroba a proces vinifikace jsou důsledně kontrolovány. Právě díky ruční sklizni a nižším teplotám mají vína nízký obsah síry a do budoucna si vinařství klade za cíl siřičitany ještě více omezit.
Sběr hroznů probíhá pouze ručně a následná výroba a proces vinifikace jsou důsledně kontrolovány. Právě díky ruční sklizni a nízkým teplotám mají vína nízký obsah síry a do budoucna si vinařství klade za cíl siřičitany ještě více omezit.