Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Svět likérů je pestrý co do barev, chutí, tak i způsobů, jimiž se vyrábějí. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu "stát", aby se jejich složky správně spojily. Výroba likérů počala před staletími, kdy se oddělily od bylinkářské medicíny, často připravované mnichy, tak jako Chartreuse či Benediktýnka. V Itálii byly likéry vyráběny již v 13. století. Často bývají ochucené ovocem, bylinkami, kořením či smetanou.
Rumy Arrangé, které vycházejí z dávné tradice ze 17. století, vyjadřují dědictví ostrova Réunion. Spojením rumu, koření a tropického ovoce značka navazuje na tradici původem z Réunionu. Již v 15. století dávali námořníci na cestě z Indie koření a ovoce do alkoholu, aby je zakonzervovali. Z toho...
Do historické řady Isautier byla přidána nová příchuť. V důstojné tradici ikony flambovaného banánu, přichází novinka zaměřená na kulatost, ovocnost a nenasytnost. Je to právě mango, toto symbolické tropické ovoce, které Isautier vybral a sublimoval v Arrangé.
Rumy Arrangé, které vycházejí z dávné tradice ze 17. století, vyjadřují dědictví ostrova Réunion. Spojením rumu, koření a tropického ovoce značka navazuje na tradici původem z Réunionu. Již v 15. století dávali námořníci na cestě z Indie koření a ovoce do alkoholu, aby je zakonzervovali. Z toho...
Rumy Arrangé, které vycházejí z dávné tradice ze 17. století, vyjadřují dědictví ostrova Réunion. Spojením rumu, koření a tropického ovoce značka navazuje na tradici původem z Réunionu. Již v 15. století dávali námořníci na cestě z Indie koření a ovoce do alkoholu, aby je zakonzervovali. Z toho...
Espero Creole Coconut & Rum je ideální pro milovníky kokosové příchutě. Tento tmavý rumový likér kombinuje to nejlepší z mladého dominikánského rumu z melasy s vydatnými přírodními tóny zralých kokosů.
V tomto neobvyklém a výrazném likéru se pražená arašídová chuť snoubí s jemností smetany a vytváří nezapomenutelný zážitek z ochutnávky. Podávejte ledově vychlazený.
Rumový likér z Dominikánské republiky s příchutí kakaa je horkou novinkou od značky Ron Espero. Pro výrobu byly použité jedny z nejlepších kakaových bobů Criollo.
Safari liqueur byl vyroben z lahodného svazku exotického ovoce, včetně manga, papáje, mučenky a limetky.
Ochucený rumový likér Isautier Arrangé Letchi Passion pochází z ostrova Réunion a vyniká intenzivní tropickou chutí liči a maracuji. Tento sladký tropický rumový likér si nejlépe vychutnáte vychlazený nebo namražený.
Licor 43 "Cuarenta y Tres" je moderní klasikou, která představuje špičku mezi likéry. Jedinečnou chuť s fantastickým aroma získává díky přírodním, pečlivě vybraným bylinám a citrusům. Chutná skvěle jak čistý na ledu, tak ve svěžích koktejlech.
De Kuyper Kwai Feh Lychee Liqueur je čistá esence čerstvých plodů liči zachycená v lehké, sladké a přírodní chuti tohoto svěžího likéru s jemně růžovou barvou. Vychutnáte si ho při nejrůznějších příležitostech. Samotný i míchaný.
Takamaka Koko je exkluzivní seychelský kokosový rumový destilát, který strčí do kapsy i oblíbený likér Malibu. Vyznačuje se plnou kokosovou příchutí, která ovšem není příliš sladká.
Velmi aromatický likér na bázi rumu, ve kterém se destilovaly vanilkové lusky. Jedinečnost této kombinace podtrhuje jemná, přírodní vanilková vůně a chuť, ke které se přidávají tóny medu a rozinek. Vychutnejte si tento výjimečný rum, který vyrábí společnost Grays Inc.Ltd, Pamplemousses z Mauricia.
Chamarel Mandarin je lahodný rumový elixír jemné a hladké chuti. Tento likér je dokonalým spojením prémiového rumu a mandarinkového extraktu. Vychutnáte si ho samotný, na ledu, i jako součást míchaných nápojů.
Tento ochucený rumový likér z řady Isautier Arrange obsahuje divokou mandarinku z Réunionu, která roste na jihu ostrova.
Vánoční edice . Skládá se z 10% pomerančové šťávy, 8% medu, koření a výrazné stopy skořice.
Bartida Original Čert je rumovo-višňový likér. Tradiční nápoj českých hospod známý již z dob Rakouska–Uherska. Je vyrobený ze 100% višňové šťávy, rumu, kojetínského jemného lihu, cukru, ovocného destilátu, vanilky a karamelu.
Základem pro krémový likér Bumbu je směs Bumbu rumů z Panamy, smetany, chai koření, kokosu a skořice. Jedná se o vyvážený likér, který si vychutnáte samotný, nebo ve svém oblíbeném drinku.
Tatra Tea Original je jedinečný bylinný likér na bázi čaje, který se vyrábí výhradně z přírodních surovin. Vzniká z prvotřídního černého čaje, přírodních výtažků z vysokohorských bylin, ovoce a destilátů, z pravého cukru a čisté vody z Tater.
Bartida Original Griotka je cherry likér vyrobený tradiční metodou z velejemného lihu, višní a ovocného destilátu. Griotka Bartida má svou charakteristickou sladkokyselou chuť, kterou získává macerací zralých višní a výrazně se díky ní odlišuje od ostatních produktů v kategorii "griotte" likéry.