Značka Nikka vypráví příběh o tom, jak se popularita a receptura skotské whisky dostala až do Japonska. V roce 1918 zavítal mladý Japonec Masataka Taketsuru do skotského Glasgow. Jeho rodina odedávna vyráběla tradiční japonské saké, on se ale zamiloval do skotské whisky. Stal se prvním Japoncem, který ve Skotsku studoval výrobu whisky. Po návratu do rodného Japonska v roce 1934 zde ve městě Yoichi vybudoval první palírnu whisky. Tak se zrodila špičková japonská whisky Nikka se skotskými kořeny.
Nikka From The Barrel je směs japonských whisky. Zraje v dubových sudech po burbonu a sherry. Chuť je sladká, mírně olejová, s dubovými a pikantními tóny.
Nikka Coffey Grain Whisky 0,7L je japonská whisky ve skotském stylu. Je jemná, pyšní se zlatavým odstínem. V chuti ucítíte hrušky, třešně a exotické ovoce. Citrusové tóny, červený pomeranč a citrón pomalu ustupují do květin.
Nikka Coffey Malt Whisky je vyrobena 100% ze sladového ječmene, destiluje se ovšem na Coffeyho destilačním zařízení, na kterém se obyčejně destilují kukuřičné whisky. Výsledkem je plná dřevitá whisky s překvapivým charakterem.
Nikka Super Rare Old Whisky představuje klasický styl blendované whisky s jemným rašelinným charakterem a náznaky vanilky a sherry. Krásné aroma je zaoblené, dobře vyvážené a hladká textura umocňuje příjemný pocit v ústech.
Nikka Days je zářivě jasná míchaná japonská whisky od legendárního producenta s lihovinami, palíren Miyagikyo a Yoichi. Mírně rašelinový charakter jemně vyrovnává ovocnou i sladovou chuť. Ve vůni cítíme pomerančové květy, hrušky a citrusy.
Nikka Tailored především obsahuje sladové whisky a jen menší podíl obilné. Sladové whisky ze dvou palíren společnosti Nikka (Joiči a Mijagikjó) jsou vyráběny na kotlíkovém destilačním zařízení (pot still). Obilná whisky na bázi kukuřice vzniká na raritní Coffeyho destilační koloně, kterou Nikka...
Nikka Gold & Gold Samurai Whisky se vyrábí v palírně Yoichi. Lihovar založil Masataka Taketsuru. Když Taketsuru cestoval po Skotsku, byl fascinován výrobou whisky. Jeho cílem bylo vyrábět japonské whisky sám, a tak v roce 1934 založil svou první palírnu.