V kategorii šampaňské, víno a pivo sdružujeme naši kompletní nabídku vín a piv. Naleznete zde zejména bohatý výběr tichých a fortifikovaných vín včetně šampaňského a šumivých vín.
Vinařství Bepin de Eto dbá na vysokou, nekompromisní a precizní kvalitu všech svých výrobků. Vysoké závazky kvality se odráží jak ve skvěle technologicky zvládnutých šumivých vínech, tak v originálním a úchvatném balení.
Víno třpytivé barvy lipového květu se zlatavými odlesky, jemně nasládlou vůní kandovaného či sušeného ovoce a lehkou stopou badyánu. Nižší zbytkový cukr a výraznější kyselinku doplňují šťavnaté mirabelkové tóny, jejich vzájemnou harmonii ocení ctitelé sušších vín.
Historie vinařství sahá do roku 1900, kdy Giovanni Bedin začal pěstovat vlastní vinnou révu. Bedin Extra Dry má slámově žlutou barvu s ovocnou a květinovou vůní. Chuť je elegantní a osvěžující.
Sběr hroznů probíhá pouze ručně a následná výroba a proces vinifikace jsou důsledně kontrolovány. Právě díky ruční sklizni a nízkým teplotám mají vína nízký obsah síry a do budoucna si vinařství klade za cíl siřičitany ještě více omezit.
Sladké příchutě jako džem a švestka. Určité náznaky lískových oříšků a sušené ovoce, například fíky. Na patře odhaluje příjemnou rovnováhu mezi kyselostí a sladkostí, dobře integrovaná do dřeva a s pěkným přetrvávajícím závěrem.
G.H. Mumm Ice Xtra je moderní alternativou tradičních demi-sec šampaňských vín značky Mumm. Bylo speciálně vyvinuto pro použití v mixologii. Díky dosážnímu likéru z vín zrajících v sudech po karibských rumech je Mumm Ice Xtra originálním vínem s exotickými a dřevitými tóny.
Rubínové červené víno s komplexní chutí s bohatou vůní zralého červeného ovoce, třešní a bobulí doprovázené skořicovými tóny. Odrůda: 50% Primitivo, Merlot 50%
Hrozny Primitivo a Susumaniello pocházejí z vinic v Salentu. Kvašení probíhá při kontrolované teplotě 25-28 °C po dobu 10 dnů.
Plné, šťavnaté červené víno plné zralého červeného ovoce. Vůně výrazná a plná. Chuť kulatá, zaoblená, subjektivně nasládlá a zralá. Celkový dojem velmi šťavnatý, pitelný, vybízející k dalšímu doušku.
Justinos Fine Rich Madeira je tříleté víno z Portugalska, z oblasti Madeira. Justino’s Madeira Full Rich 3yo Sweet je vyrobeno smícháním odrůd "Negra Mole", "Triunfo" a "Complexa".
Červené víno Ramon Bilbao Selección Especial z roku 2021 je dobře strukturovaným vínem s jemnou, dlouhotrvající chutí.
Výrazné víno jemně kořenité, extraktivní, plné a harmonické s elegantní kyselinkou a širokým spektrem květinových a citrusových vůní.
Tiché bílé polosladké víno Glamour Grand Moscato má světle zlatou barvu. Ve vůni je vedle čerstvých hroznů odrůdy Muškát cítit nádech květin, meruněk, broskví a zralých hrušek. Svěží ovocná chuť zaujme příjemnou sladkostí.
Víno jiskrné, zelenkavě zlatavé barvy s výraznou, lipově medovou vůní doplněnou o tóny meruňkového kompotu a jemný minerální nádech. V ústech se snoubí chuť vyzrálých hroznů se šťavnatou kyselinkou a ovocně minerální stopou. Elegantní a extraktivní víno s předpokladem dalšího nazrávání na lahvi.
Plantáže Vranac je legendární balkánské víno z vinařského regionu Podgorica, který se rozprostírá v Černé Hoře. V jeho chuti jsou cítit tóny vanilky a sladkého koření. Má velmi charakteristickou, temně rubínovou barvu a harmonickou chuť.
Velmi jemné ledové víno má aroma plné tropického ovoce, medu, meruněk a broskví. Chuť je vyvážená, se svěží kyselinkou. Reif Estate Winery Vidal Ice Wine se ideálně hodí k modrým sýrům. Doporučujeme také vyzkoušet v míchaných drincích, například s vodkou Martini Icewine.
Henry of Pelham Sauvignon 2019 je polosuché bílé víno s výraznou chutí grapefruitu, který harmonicky doplňují tóny angreštu.
Červené polosladké víno s vůní bobulí, ostružin, jahod a malin.
Historie sahá do počátku roku 1900, kdy Giovanni Bedin začal pěstovat vlastní vinnou révu. Jeho syn Giacomo Bedin, zdědil otcovu vášeň pro zemi a roku 1948 koupil statek v Cornudě. Zde, v úrodných kopcích, zasadil první vinice a předal je zase svému synu Giovannimu.
Vinařskou tradici rodiny Corvezzo započal na začátku 20. století Guiseppe na úrodných vinicích mezi vesnicemi Cessalto a Motta di Livenza. Dnes se vinařství soustředí na produkci organických šumivých vín a na pěstování hroznů bez použití pesticidů, herbicidů a syntetických hnojiv.