Portské víno (známé také pod názvy Porto, Oporto nebo v originále Vinho do Porto) je fortifikované (dolihované) víno produkované v údolích podél řeky Douro v severní části Portugalska. Jedná se typicky o červené víno s vyšším podílem zbytkového cukru (často je prezentováno jako dezertní víno). Objevuje se v suché, polosuché nebo také bílé variantě. Fortifikovaná vína v podobném stylu se vyrábějí i v zemích mimo Portugalsko, především v Austrálii, severní Africe, Kanadě, Indii, Argentině a USA. V rámci Evropské unie je ale označení Porto vyhrazeno jako ochranná známka původu pouze pro produkty portugalské provenience.
Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během fermentace. Víno Colheita zraje v dubových sudech po dobu, která se může lišit, ale...
Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během fermentace. Víno Colheita zraje v dubových sudech po dobu, která se může lišit, ale...
Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během fermentace. Víno Colheita zraje v dubových sudech po dobu, která se může lišit, ale...
Sladká chuť podobná medu a želé. Bílé ovoce, které připomínají hruškový nebo jablečný džem. Na patře má ovocnou intenzitu se skvělou vyvážeností mezi kyselostí a sladkostí. Plná a strukturovaná povrchová úprava.
Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během fermentace. Víno vysoké kvality, vyrobené z jediné sklizně. Víno Colheita zraje v...
Intenzivní zlatožlutá barva. Aroma diskrétní a delikátní, hojné jako tóny sušeného ovoce, třešní v sirupu a jemné melasy. Živé, bohaté v ústech, vykazuje vynikající strukturu a dobrou vitalitu. Elegance dominuje a pokračuje přes mastný a výrazný povrch.
Věk na etiketě tohoto Kopkeho portského vína je průměrný věk všech vín ve směsi. Hrozny jsou ručně sbírány v optimálním čase, odstopkovány, rozdrceny a přeměněny na víno pomocí procesu pečlivé macerace, aby se extrahovala jejich barva, třísloviny a vůně, umocněné neustálým stloukáním během...
Zrání v dubových sudech po dobu přibližně 50 let o objemu 300 litrů, proměnilo toto víno téměř v esenci, která produkuje intenzivní a komplexní aroma koření a sušeného ovoce.