Whisky je destilovaný alkoholický nápoj vyráběný z obilí. Podle místních zvyklostí a lokality výroby se nejčastěji setkáváme s whisky vyrobenou z ječmene, žita, pšenice či kukuřice. Slovo whisky vzniklo poangličtěním gaelského spojení uisge beatha - doslova "voda života". Irové a Američané svou "vodu života" historicky označují jako "Whiskey", zatímco Skotsko, Kanada, Japonsko a ostatní světové země používají tradiční označení "Whisky".
Glenmorangie Tayne zachycuje příběh o ztroskotání španělské Galleon ze 16. století. Je něčím jako samotným španělským pokladem, poté, co zrál v pečlivě vybraných sudech Amontillado Sherry, což je zřídka viděný závěr ve světě whisky.
Dlouho známá whisky jako "The Gentle dram" je měkká a ořechová, s příjemnou bohatou chutí. Vítězem zlaté medaile na Mezinárodní soutěži Víno a Destiláty (IWSC).
Penderyn Myth je velšská single malt whisky s vůní sladkých bylinek, vanilky a hroznů. Má silnou kořeněnou chuť se zemitým nádechem a ostřejším zakončením. Na pozadí jsou cítit i ovocné tóny.
Dalwhinnie WINTER'S GOLD její destilace probíhá výhradně v zimním období, kde destilační kolona leží venku a ochlazování při destilaci probíhá rychleji.
Nenechte si ujít jeden z nejstarších, nejchutnějších a exkluzivních tasmánských sladových sladů, které kdy byly propuštěny. Tato vzácná limitovaná edice vychází z historického souboru prvotřídních sudů z amerického dubu, které zakládali zakladatelé jedné z nejlepších australských lihovarů,...
Finlaggan Port Wood Finish je sladší whisky s typickým rašelinovým kouřovým aroma a silným uzeným charakterem, který doplňuje osvěžující letní ovoce. Sladké rašelinové kouřové tóny se promítají i v chuti, která nese stopy malin, jahod a staré kůže.
Svěží ovocnost a jemné voňavé tóny; voňavá kůže, jemné santalové dřevo a vanilka, to vše můžeme cítit v jemné Singleton of Glendullan Whisky 12yo.
Southern Comfort Liqueur 0,7L je elegantní bohatý likér z whisky s chutí broskví, který vychází z bourbonu a vytvořil jej v roce 1874 mladý barman M. W. Heron z La Rue Bourbon v New Orleansu přímo na vznikající trh.
Jack Daniel's Tennesse whiskey je jedním z nejprodávanějších bourbonů na světě. Zraje v sudech z bílého limousinského dubu, který mu dodává výslednou jemnou chuť. Doba zrání není přesně daná, whiskey se stáčí, až ji ochutnávači uznají zralou. Tennessee whiskey si nejlépe vychutnáte na ledu.
Legendární kanadská whisky Canadian Club 6 Year Old Premium vyráběná již od poloviny devatenáctého století, známá z let americké prohibice, kdy byla pašována do Spojených států. Výjimečnou jí dělá směs kukuřice, ječmene a hlavně žita zrající šest let v sudech z bílého dubu.
Bushmills Triple Distilled Original zraje nejméně 5 let v amerických dubových sudech. Je třikrát destilovaná a její bohatá chuť má příjemný dotek sladké medoviny a tepla.
Connemara's Distillers Edition je skvělým příkladem lehce rašelinové irské whisky. Vynikající alternativa k Islay sladu se zemitějším stylem rašeliny.
Aberlour Non Chill Filtered Whisky 12yo má výrazně citrusový charakter. Tato whisky zrála nejprve v dubových sudech, následně dozrávala v sudech ex Sherry. Zrání po Sherry dodaly whisky jemnou a vyváženou chuť.
10letá whisky Ardbeg (v ochutnávkové miniatuře 0,05L) je velmi specifická whisky pocházející ze stejnojmenné skotské palírny. Ta se zaměřuje pouze na výrobu jednosladových "single mlat" whisky a možná právě díky tomu je Ardbeg mezi znalci jednou z nejznámějších značek.
Balvenie Triple Cask Whisky 16yo zraje v sudech z amerického dubu, bourbonu a v sudech po Sherry Oloroso, následně jsou pak smíchány a připraveny na 6 měsíční odpočinek.
Tento lehký a ovocný výraz je dokončen po dobu osmi měsíců v sudech ex-Port od společnosti Porto Cruz, společnosti N ° 1 Porto na světě. Duch zachycuje intenzivní zdobení letního ovoce, tmavé čokolády a skořice.
Glenfiddich whisky se vyrábí již od roku 1887. O této 12leté se potom konkrétně říká, že je nejlepším vstupem do světa whisky a po jejím ochutnání si tento druh destilátu zamilujete. Má jasnou vůni ovoce. Chuť přechází do sladkých tónů mléčných bonbónů, smetany a sladu.
Zrání Lasanta whisky probíhá 12 let v sudech ex-bourbon a ex-sherry.
Whisky Tullibardine 500 Sherry Finish nejprve zrála v sudech po bourbonu, a poté se nechala dozrát v sudech po prvotřídním sherry Pedro Ximenez, které jí vtisklo jedinečný charakter a ovocnější nádech.
Old Saint Andrews Clubhouse Maxipak je whisky pro ty, jenž hledají něco nového, chtějí zažít nevšední zážitek, či jsou jen velkými milovníky whisky.