Slovo likér pochází z latinského liquifacere, což znamená rozpustit. To odkazuje na rozpouštění chuťových složek v alkoholu při přípravě likéru. Svět likérů je pestrý co do barev, chutí, tak i způsobů, jimiž se vyrábějí. Likéry většinou nejsou stařené po dlouhou dobu, ale mohou při výrobě nějakou dobu "stát", aby se jejich složky správně spojily. Výroba likérů počala před staletími, kdy se oddělily od bylinkářské medicíny, často připravované mnichy, tak jako Chartreuse či Benediktýnka. V Itálii byly likéry vyráběny již v 13. století. Často bývají ochucené ovocem, bylinkami, kořením či smetanou.
Tatra Tea Original je jedinečný bylinný likér na bázi čaje, který se vyrábí výhradně z přírodních surovin. Vzniká z prvotřídního černého čaje, přírodních výtažků z vysokohorských bylin, ovoce a destilátů, z pravého cukru a čisté vody z Tater.
Likér vyrobený z brandy Cardenal Mendoza, v němž se macerují nejlepší zralé pomeranče ze Španělské Sevilly, hřebíček ze Zanzibaru, citrony z Valencie a kardamon ze Srí Lanky.
Přesná receptura bylinného extraktu zůstává střeženým tajemstvím, ale jde o speciálně vybrané byliny, kořínky a koření s přísadami nesoucí typické sicilské vůně a chutě, jako jsou esenciální oleje z citrusových plodů – pomerančů a citronů a také z granátových jablíček.
Frangelico je italský likér z lískových oříšků, esence a výtažků z kávy, kakaa a vanilky. Podle legendy jeho historii začali před více než 300 lety psát křesťanští mniši, kteří žili v horách v severoitalském Piemontu.
Rumový Elixír Kakadu představuje typickou banánovou chuť Karibiku. Kakadu se vyrábí z blendu 3-5letých rumů, ve kterých se nechávají macerovat zralé banány a následně se přidává karamel.
Delikátní rumový likér z Panenských ostrovů. Vzniká smícháním rumu A.H. Riise X.O. Reserve, čerstvé smetany, vanilky, karamelu, kakaa a je doslazen třtinovým cukrem.
Becherovka je český bylinný likér, vyráběný v Karlových Varech. Vyrábí se z více než dvaceti druhů bylin a koření a neobsahuje žádné chemické přísady.
Obohaceno o červený čaj, výtažky z ibišku a višně, které jsou zdrojem přírodních antioxidantů. Ibišek je rostlina pocházející z tropických částí Asie: má vysoké jedlé květy a je vhodná k přípravě čaje s mírně nakyslou chutí a krásnou rubínovou barvou.
Tatra Tea Forest Fruit Liqueur je obohacený o extrakty z lesních plodů, které mu dodávají velmi silnou sladkost a opojnou vůni. V chuti vynikají borůvky, ostružiny a lesní jahody, v závěru se objevuje jemný závan levandule.
Tatra Tea Zbojnický Tea Liqueur je obohacen o extrakty z cinchony. Tento Tatra Tea obsahuje ze všech druhů nejméně cukru a tak je považován za pravý slovenský nápoj.
Bartida Original Hruška je hruškový likér švýcarského typu, jehož základem je pálenka z hrušek odrůdy Williams doplněná o hruškový mošt.
Bartida Original Tuzemák je původní oblíbenou a tradiční klasikou. Ovšem vylepšenou přidáním rumu a macerací pravé vanilky.
De Kuyper Blue Curaçao je známý pro koktejl Blue lagoon a pro výrobu modrých nápojů.
Sladký slaný karamelový likér. Základ tvoří Baileys Original.
Tento relativně mladý melasový rum byl destilovaný v roce 2012 v palírně Worthy Park na Jamajce. Po destilaci se nechal zrát po dobu 4 let v tropickém karibském podnebí, následně ještě rok dozrával v dubových sudech v Evropě.
Ikonická láhev ve tvaru ananasu zaručeně přitáhne pozornost v každém baru. Uvnitř se ukrývá neméně dekadentní kombinace francouzského VSOP koňaku, prémiové holandské vodky a šťavnaté sladkokyselé mučenky neboli marakuji.
V láhvi ve tvaru ananasu vás čeká parádní kombinace francouzského VSOP koňaku, prémiové holandské vodky a svěžího rosé.
Velmi intenzivní černá barva. Vůně s tóny kávové esence a dřeva. Chuť je příjemná, suchá s hladkých povrchem. Doporučujeme podávat nachlazené nebo s ledem.
Dárkové balení Tatranských čajů.
Dárkové balení Tatranských čajů.